Úterní kulturní tipy

23. září 2014

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Slavný ruský skladatel Eugen Doga bude hostem Západočeského symfonického orchestru Mariánské Lázně. Koncert jeho skladeb nazvaný „Romantický podzim" se uskuteční od 19:30 v mariánskolázeňském Společenském domě Casino.

Mucha Quartet zahraje skladby Haydna, Šostakoviče a Dvořáka na dnešním komorním koncertu festivalu „Dvořákův karlovarský podzim". Koná se od 19:30 v Lázních III v Karlových Varech.

Americký snímek „Chlapectví" promítá Filmový klub Plzeň. Časosběrný hraný film o dětství, pubertě a dospívání hlavního hrdiny natáčel režisér Linklater 12 let. Na projekci budete vítáni v 17 nebo ve 20 hodin v plzeňském kině Beseda.

Přednášku na téma „Válečné milníky 1914 a 1944" pořádá od 18:15 v Městské knihovně v Chebu Český svaz bojovníků za svobodu. Vstup je zdarma.

Luboš Pospíšil + 5P vystoupí od 20:30 v Zach´s Pubu v Plzni.

„Les a jeho fauna a flóra v dílech malířů 19. a 20. století" - to je název výstavy obrazů ze soukromé sbírky, kterou najdete v Galerii Netopýr v Žihobcích na Klatovsku. Výstava je dlouhodobá, potrvá do poloviny příštího roku.

Do Divadla Boženy Němcové ve Františkových Lázních jste zváni na představení tak trochu smutné komedie autora Bengta Ahlforse „Paní Plukovníková“. Děj vypráví o nezdolné chuti do života, potřebě lásky, komunikace a porozumění. V režii Jiřího Cingroše hrají členové divadelního souboru při MKS Františkovy Lázně. Začátek je v 19:30.

Šansony česko- francouzské herečky a zpěvačky Chantal Poullain rozezní od 19:30 Galerii umění Karlovy Vary. Doprovázet ji bude jazzové Trio Štěpána Markoviče. Jako zpěvačka a šansoniérka se Chantal Poullain karlovarskému publiku představí vůbec poprvé.

Ve vstupní hale pavilonu A Nemocnice v Karlových Varech je na 18. hodinu naplánovaná vernisáž výstavy žákovských prací studentů Střední průmyslové školy keramické a sklářské Karlovy Vary. Vedle už obecně známého znaku Karlovarské krajské nemocnice, který navrhovali právě studenti této školy, budou ke shlédnutí i další projekty z oblasti užitého designu, od grafických návrhů až po finální produkty.

Spustit audio