V budově kina Vzlet ve Vršovicích vzniká kulturní palác Prahy

19. únor 2021

Na místě bývalého sokolského biografu Vzlet v Praze 10 vzniká nový zrekonstruovaný kulturní palác. A to pod vedením tří pražských uměleckých organizací – divadla Vosto5, barokního orchestru Collegium 1704 a vršovického Kina Pilotů.

Proč je nové centrum zapotřebí a co od něj mohou návštěvníci čekat? Na to se ptal publicista Václav Müller divadelního producenta a ředitele kina Vzlet Petra Prokopa.

„My tu máme takový koncept, kterému říkáme galerie Vzlet, protože na fasádě v Norské ulice máme velký prostor, šest na osm metrů, který jsme se rozhodli s Denisou Václavovou, kurátorkou tohoto projektu, každého čtvrt roku obměnit nějakým výtvarným dílem.“

Vzlet bude podle ředitele kina takový nový pražský multifunkční prostor s živým uměním. „Bude se tady v blocích střídat divadlo, hudba, budou tu přednášky a talk show zejména z oblasti vědy a lidských práv.“ Návštěvníci se mohou těšit také na celou řadu vzdělávacích aktivit.

autoři: Václav Müller , jp
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.