V Chodově přibylo 30 nových parkovacích míst, další radnice plánuje

19. prosinec 2023 08:55

Další parkoviště má Chodov na Sokolovsku. Třicet stání vzniklo u panelového sídliště v Husově ulici. I to patří mezi místa s nedostatečnou kapacitou pro auta.

Radnice na práce použila ušetřené peníze z demolice Základní umělecké školy. I proto město úpravu místa stihlo o rok dřív. „Máme z toho velkou radost a věřím, že z toho mají radost zejména obyvatelé Nové Husovky - to je naše nejmladší sídliště, kde tehdy vyrostlo nejméně parkovacích míst,“ říká starosta Patrik Pizinger z hnutí Místní.

Přestože radnice postupně nová parkoviště buduje, uspokojit všechny obyvatele nedokáže. Ve městě s 13 tisíci obyvateli je totiž registrovaných na 8 tisíc aut. „Nikdy nebudou stačit parkovací místa. Snažíme se každé vhodné místo využít, abychom parkování vybudovali. Každé parkoviště už ale budujeme i s ohledem na životní prostředí,“ dodal starosta.

Město uvažovalo také o parkovacím domu. Vybrané mělo tři lokality. Jeho realizace je ale příliš finančně náročná. Chodov tak plánuje výstavbu dalších parkovišť, a to v ulici Boženy Němcové a také U Koupaliště. Počet stání by se tak ve městě mohl navýšit o několik desítek.

Spustit audio