V Chrudimi zavřeli kvůli technickému stavu další lávku přes řeku. Oprava může trvat několik měsíců

2. listopad 2018 15:15

V Chrudimi je zabarikádovaná další lávka. První cestu přes Chrudimku nechala radnice uzavřít v září. Teď statik při kontrole zjistil poškození další konstrukce. Kudy lidé neprojdou a jak dlouho bude na lávky zakázaný vstup?

Od září nesmí lidé vstupovat na lávku nedaleko městského kina. Mostek nebyl v dobrém technickém stavu, a i když statik uzavření cesty přímo nenařídil, radnice se rozhodla neriskovat a vstup na lávku je tak zajištěný pletivem.

Stejná situace se teď opakuje na dalším místě - tentokrát je to ale velmi využívaná lávka u banky v Široké ulici, kudy lidé chodí směrem do historického centra, nebo v opačném směru třeba na městský úřad.

V Široké ulici je naštěstí chodník hned na druhé straně silnice, podél které zavřená lávka vede. Takže je to zacházka jen pár metrů, jenže to znamená i dva přechody navíc a zrovna v místě, kde je po většinu dne silný provoz.

Situaci komplikuje fakt, že na mostu je zavěšený vodovod a plynovod. Potřeba bude také geologický průzkum. Odhad je takový, že do konce roku bude hotový projekt, následovat má žádost o stavební povolení a výběr dodavatele. Lávka tak nejspíš zůstane zavřená ještě několik měsíců.

Spustit audio

Související