V Dánsku není tráva zelenější, přesto jsou tam lidé šťastnější, všímá si hudebnice Tereza Thea Podzimková

11. duben 2024

Tereza Thea Podzimková je textařka, zpěvačka a taky blogerka, která o svých zážitcích nejenom z cest napsat knihu. Ta by brzy měla vyjít také v České republice. Mladá umělkyně už čtyři roky žije v Dánsku, kde také vyučuje český jazyk a věnuje muzice. 

„Já jsem vždycky do Dánska přijela za hudbou, takže nejdřív jsem tam jela na školu gospelové hudby a podruhé jsem tam odjela na tříměsíční kurz pěvecké techniky, která se jmenuje kompletní pěvecká technika,“ vypráví Tereza Thea Podzimková.

Tereza Thea Podzimková byla hostem Hely Dvořákové

Jako první kurz absolvovala kamarádka Terezy They Podzimkové, která se z Dánska vrátila nadšená a plná zážitků.  „A já jsem v tu dobu byla trochu vyhořelá a rozhodla jsem se, že tam prostě musím. Musím toto absolvovat. Ale neměla jsem na to vůbec peníze, protože v Dánsku je prostě draho. Tříměsíční kurz stál 150 tisíc korun,“ vzpomíná.

Tereza Thea Podzimková na náhody nevěří. Její odjezd do Dánska podle ní nakonec zařídil vesmír. „Můj tatínek, který teda bohužel už před pár lety umřel, ale byl to kytarista divadla Sklep, takže skrze něj jsem přišla k hudbě. A když jsem uvažoval o tomto kurzu, tak jsem si uvědomila, že ještě se neuzavřelo dědictví po tátovi. A shodou okolností přesně v době, kdy jsem podávala přihlášku, tak mi přišlo asi na tisícovku přesně, ta částka z dědictví, abych zaplatila ten kurz,“ usmívá se.

Jsou Dánové nejšťastnějším národem na světě? Porovnává Tereza Thea Podzimková Čechy a Dány? Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Hela Dvořáková , hoch
Spustit audio