V deštivých dnech míří do iQLANDIE více návštěvníků. Maximálně se jich do science parku vejde 1200

6. srpen 2023 08:52

Zájem o liberecké science centrum iQLANDIE je v deštivých dnech výrazně vyšší. Kapacita budovy ani přilehlého parkoviště je ale omezená. Lidé by se tak před cestou měli informovat, jestli jsou místa na parkovišti, nebo jestli science park nevyhlásil stop stav.

Tyto informace najdou lidé například na webových stránkách nebo facebookovém profilu science parku. Takzvaný stop stav podle Veroniky Slavíkové z marketingového oddělení iQLANDIE vyhlašují, když v jednu chvíli dorazí 1200 návštěvníků.

„Je to z kapacitních důvodů toho domu, je to z důvodu bezpečnosti, je to z důvodu vzduchotechniky, ale taky komfortu. Kdybychom je pustili, tak jednak porušíme všechny pravidla a normy, ale hlavně by si to tady ani neužili,“ vysvětlila Slavíková.

Zatím musela iQLANDIE o prázdninách vyhlásit stop stav jen jednou, a to v úterý 1. srpna. V ten den pršelo a do science centra tak vyrazilo příliš mnoho lidí najednou. Kromě naplnění kapacity budovy došlo také k dopravním komplikacím v jeho okolí. Podrobnosti se dozvíte v reportáži Tomáše Mařase.

autoři: Tomáš Mařas , reČRoL
Spustit audio

Související