V Hranicích otevírají nový skatepark za sedm milionů korun. V čem je na poměry regionu specifický?

20. duben 2024 08:05

Nové sportoviště v sobotu otevírají v Hranicích na Přerovsku. A to skatepark. Město ho nechalo vybudovat v Žáčkově ulici za 7 milionů korun. Dalších 1,5 milionu korun pak investovalo do postavení dvou boulderingových stěn, které stojí hned vedle skateparku.

„Jsme velmi spokojení. Myslím si, že je to nejlepší skatepark v regionu. Má rozlohu necelých 910 metrů čtverečných a okolo 35 překážek. Skatepark se navíc pyšní U-rampou, která odsud široko daleko není,“ popisuje s nadšením Marek Langer, který skatepark pomáhal projektovat a ještě před jeho oficiálním otevřením ho testoval.

Město do vybudování skateparku investovalo 7 milionů korun, pomohly i dotace kraje. „Původní staré plechové překážky už ničemu neodpovídaly. Navíc skateboarding byl už i na minulé olympiádě, tak proč nepodporovat olympijský sport,“ říká starosta Daniel Vitonský z hnutí ANO.

Kousek od skateparku pak stojí ještě dvě boulderingové stěny. Město chce ještě v letošním roce ve stejné lokalitě vybudovat pamptrekovou dráhu a workoutové hřiště. Zrevitalizovat plánuje i rybník Piskáč a vybudovat z něj přírodní koupaliště s písečnou pláží.

Kompletní reportáž si poslechněte ve výše přiloženém audiu.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související