V Karlovarském kraji opět mrzlo, na Sokolovsku naměřili minus 15 stupňů

23. duben 2024 09:15

V Karlovarském kraji v noci na dnešek (23.4.) mrzlo, nad ránem klesly teploty na některých stanicích i pod minus deset stupňů Celsia. Nejchladněji bylo na Rolavě, kde podle údajů automatických měřicích stanic teplota klesla až k minus 15 stupňům.

Teploty několik stupňů pod nulou byly ale i v nižších polohách a větších městech, vyplývá to z údajů Českého hydrometeorologického ústavu. Rolava patří mezi nejchladnější místa v Česku už druhým dnem, v noci na pondělí tam bylo kolem minus 12 stupňů.

Čtěte také

Zima byla dnes nad ránem i na Přebuzi, kde teplota klesla k devíti stupňům pod nulou, na Klínovci bylo kolem minus šesti stupňů Celsia. V Chebu bylo ráno kolem minus čtyř stupňů Celsia, v Sokolově také a v Karlových Varech kolem tří stupňů pod nulou. Na letišti Olšová Vrata nad lázeňským městem ale byl mráz silnější, teploty klesly k minus šesti stupňům Celsia.

Během dne se oteplí. Podle předpovědi by mělo být v Karlovarském kraji polojasno, ráno a dopoledne od jihovýchodu bude přibývat oblačnost. Nejvyšší teploty vystoupají na šest až devět stupňů, na horách nepřekročí tři stupně Celsia.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio