V Karviné se snaží připravit hřiště na sobotní ligový fotbal

7. prosinec 2023 05:20

Bude se hrát, nebo nebude? To jsou zásadní otázky před víkendem ve fotbalové lize. Nedozví se týmy definitivu až po náročné a nebezpečné cestě zasněženou dálnicí, tak jako Slavia Praha minulý týden až na místě ve Zlíně? Počasí se mění každou chvíli.

„Teď máme deset čísel, pořád nám tady sněží. Nemrzne to, takže to bude tát, bude spousta vody. Uvidíme, jak nám to do té soboty dojde,“ říká ke stavu hrací plochy trenér Slovácka Martin Svědík z Uherského Hradiště.

Na domácí zápas se chystají i v Karviné. Už druhý poločas zápasu s Olomoucí před 14 dny se hrál za husté chumelenice. Teď by Karviná měla přivítat v sobotu Pardubice.

Čtěte také

„Všichni v klubu doufáme, že trávník se připraví. Bylo tam zhruba 30 centimetrů sněhu a všechno odklízíme ručně. Pomáhali nám dorostenci, trenéři... Děláme to po částech, techniku tam nedostaneme,“ vysvětluje Marian Górniok, technický ředitel MFK Karviná. Ale přes veškerou snahu má obavy o stav hrací plochy.

Mělo by se myslet na diváky a také především na zdraví hráčů. Trenéři Slovácka a Olomouce Svědík a Jílek kritizovali minulou sobotu, že se na Hané vůbec hrálo.

„Ti starší hráči z toho měli větší problémy, ale dnes vypadali všichni dobře a trénovali. Nemáme naštěstí takovou smůlu, jako měl Honza Navrátil,“ doplnil k nepříjemnému zranění olomouckého ofenzivního hráče Martin Svědík.

O osudu víkendových zápasů rozhodne počasí a pak by měli stanovisko zaujmout i odpovědné osoby.

Spustit audio