V kladenské Základní škole Brjanská začal letošní ročník soutěže Desetiboj mladého strážníka

5. únor 2024 15:00

V Kladně začala soutěž žáků 5. tříd základních škol nazvaná Desetiboj mladého strážníka. Školáky má motivovat k pohybu. Skládá se z deseti disciplín, ve kterých soupeří čtyři smíšené dvojice z jedné školy. První žáci se utkali v Základní škole Brjanská, kde natáčela reportérka Marie Vítů.

„Takže začneme s první disciplínou. Dívčino běž na žíněnku. Vezmi si tu tyčku a dej si ji za sebe,“ vysvětluje dětem Milan Krupka, strážník městské policie, jak se mají připravit na jeden z úkolů.

K náročnějším disciplínám patří dřepy s výskokem. Dvojice žáků jich má za minutu udělat co nejvíce. „Je to pro ně docela namáhavý, protože děti nejsou zase tak trénovaný, takže minuta je pro ně hodně dlouhá,“ vysvětluje třídní učitelka 5. B paní Eva.

Desetiboj mladého strážníka v Základní škole Brjanská

„Do letošního ročníku se nám přihlásilo 15 základních škol. Školní kola probíhají v hodinách tělesné výchovy, abychom nenarušovali výuku. Našim cílem je, ať spolu děti komunikují, ať se naučí spolupracovat a nebojí se strážníků,“ přiblížila mluvčí Městské police Kladno Alena Purkytová.

A která dvojice postoupí do finále ze Základní školy Brjanská? Poslechněte si v reportáži Marie Vítů.

autoři: Marie Vítů , JMys
Spustit audio