V Kroměříži ruší Česká pošta dvě pobočky, v červnu ale otevře jednu novou. Další města o záchranu svých poboček bojují

6. duben 2023 11:16

Ve Zlínském kraji má být zrušeno 14 poboček České pošty. Otevřena bude ale i jedna nová, a to v Kroměříži.

Čtěte také

Česká pošta plánuje zrušit ve Zlínském kraji 14 poboček – jednu ve Zlíně a v Rožnově pod Radhoštěm, po dvou v Kroměříži, Uherském Brodě a Uherském Hradišti, ve Vsetíně a Valašském Meziříčí po třech pobočkách. 

Některá města chtějí zavření poboček zabránit. Například Valašské Meziříčí se chce podílet na financování některé ze tří poboček, které plánuje ve městě vedení České pošty zrušit. Kolik by mělo město na provoz poboček doplácet, není podle starosty Roberta Stržínka z hnutí ANO zatím jasné. Podle něj je důležité, aby Česká pošta nejprve přesně vyčíslila náklady, a plánuje společné jednání. 

Na jednání se zástupci pošty se chystá i starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha z ODS. Nesouhlasí s tím, že by ve městě měla zůstat pouze pošta na Masarykově náměstí. 

V Kroměříži zruší Česká pošta dvě pobočky. V červnu ale otevře novou úřadovnu nedaleko centra města. Ta bude v prostorách bývalé restaurace Slavie na náměstí Míru. Podle tiskového mluvčího České pošty Iva Vysoudila se nyní prostory opravují.

Spustit audio

Související