V Olomouci se po 17 letech hrála opět extraliga. Ve skvělé kulise se z výhry radovali slávisté

28. listopad 2014

Po sedmnácti letech se včera vrátila do Olomouce hokejová extraliga. V úvodním kole nového ročníku podlehlo domácí mužstvo Slavii Praha 2:3 po samostatných nájezdech.

Natěšení fanoušci vytvořili na Hané skvělou atmosféru. To, jak si lidé užívali hokej, se líbilo i olomouckému hráči Eriku Hrňovi.

„Atmosféra byla super. Hodně mě to překvapilo a myslím, že i slávisti byli ze začátku hodně překvapení. Když u nich přijde šest tisíc lidí, tak to nevyzní tak, jak v olomoucké hale,“ srovnával domácí útočník.


S nadhledem sledoval nadšení domácího hlediště zkušený matador Slavie Jaroslav Bednář.

„Počítal jsem s tím, že atmosféra bude výborná. Olomouc je nováček a hrála první zápas sezony. Pro mě žádné překvapení. Bylo to moc příjemné,“ liboval si.

Utkání přineslo hned několik zlomových momentů a to i v prodloužení, v němž Olomoučané nevyužili přesilovou hru.

„Velká škoda, že se nám nepodařilo přesilovku proměnit. Čtyři na tři je přesilovka, při které by se měly dávat góly,“ uvědomoval si Hrňa.

Šestadvacetiletý Hrňa z následných samostatných nájezdů proměnil jeden. Naopak dvakrát byl úspěšný Jaroslav Bednář, který zajistil hostům v páté sérii vítězství. Spokojen s jejich provedením ale slavistický útočník nebyl.

„Měl jsem hrozně mokré rukavice. U prvního nájezdu jsem to chtěl puk poslat podstatně výš, se štěstím gólmanovi propadl mezi rukou a tělem. U druhého nájezdu jsem už šel najisto. Gólman mi nechal půlku brány prázdnou,“ popisoval Jaroslav Bednář.

autoři: min , mau
Spustit audio