V olomouckých Poděbradech v sobotu ráno utonula 43letá žena

8. červenec 2023 14:10

V přírodním koupališti Poděbrady u Olomouce utonula v sobotu ráno 43letá žena. Informoval o tom v tiskové zprávě mluvčí krajské policie Libor Hejtman.

„Ráno o tři čtvrtě na osm nám byl oznámen nález osoby na vodní hladině v přírodním koupališti Poděbrady u Olomouce,“ informuje policejní mluvčí.

Pravděpodobně šlo o utonutí 43leté ženy, která si šla ráno zaplavat. Přivolaný lékař navzdory opakované defibrilaci už nedokázal ženě pomoct.

Policie šetřením na místě nezjistila žádné podezřelé okolnosti.

Podobné případy jsou v kraji ojedinělé, ale policie je vyšetřuje každoročně. Loni na konci června utonul v pískovně Náklo na Olomoucku třicetiletý muž. Po plavci, který zmizel pod hladinou, pátrali policejní potápěči několik hodin.

Na konci loňského května utonul na Plumlovské přehradě dvaapadesátiletý muž. Podle médií šlo o profesionálního vojáka z prostějovského průzkumného praporu. Na štěrkopískových jezerech Poděbrady utonula mladá žena také v srpnu 2018.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: dja
Spustit audio