V Ostravě začíná tenisové mistrovství republiky

17. srpen 2022 06:10

Dnešním dnem startuje v Ostravě mistrovství Česka v tenisu dospělých. Týden po Pardubické juniorce se bude hrát o tituly i mezi dospělou elitou. Osm antukových kurtů v Komenského sadech je výborně připraveno.

„Připraveni jsme jako každý rok velmi dobře. Doufáme, že nám bude přát i počasí, i když hlásí na pátek a sobotu nějaké bouřky. Ale předpokládáme, že nedělní finále proběhne v pořádku a že budeme schopni vyhlásit nové mistry České republiky,“ hlásil den před startem turnaje ředitel Martin Hynek, který je zároveň viceprezident Českého tenisového svazu.

Turnaj pochopitelně nehrají ti nejlepší čeští tenisté, kteří objíždějí světové turnaje, ale šampionát dokáže objevit nové hvězdičky. „Samozřejmě nás těší, že loňský ročník se nám podařil nad očekávání dobře. Tehdy vyhrála Linda Nosková, v té době 951. příčka žebříčku WTA, nikdo jí v podstatě nevěnoval pozornost. Rok se s rokem sešel a dnes je 93. na světě. Byli bychom rádi, kdyby stejnou hvězdu objevil i tento ročník,“ pokračuje Hynek.

A kdo patří k favoritům turnaje? „Těžko říct. Byl bych rád, kdyby favoritem byl loňský vítěz Jarda Pospíšil,“ říká Martin Hynek na adresu takového tenisového Jágra Jaroslava Pospíšila. Mezi ženami je vždy role favoritky složitější. „Vůbec nechci říkat, kdo je favorit, pole je vyrovnané,“ dodává.

Jedno je jisté, čerstvý juniorský mistr republiky kopřivnický odchovanec Hynek Bartoň zápolí ode dneška v Rakousku na mužském turnaji kategorie Future.

Spustit audio