V Plzeňském kraji začnou v prosinci jezdit moderní vlaky nového dopravce

30. říjen 2023 19:24, aktualizováno

Na trati Horažďovice–Klatovy–Domažlice začnou 10. prosince jezdit nové vlaky. Nasazeny budou moderní jízdní soupravy dopravce GW Train Regio.

Nový vlak GW Train Regio

„Jedná se o vlaky Stadler, typ RS1, s nimiž se dnes cestující setkají například v Německu, ale už také na některých českých tratích,“ říká dopravní technolog pro železniční dopravu Pavel Purkart. Tyto vlaky jsou modernější, prostornější a komfortnější než ty, jež na trati Horažďovice–Klatovy–Domažlice jezdily dosud. Mají lepší dynamiku jízdy, disponují bezbariérovým přístupem, klimatizací i pohodlnými sedadly s látkovým potahem v barách Plzeňského kraje.

Nový vlak GW Train Regio

Souprav, jež budou na trati provozovány, bude celkem osm, z nich šest se nasadí kmenově a bude jezdit každý den, dvě budou fungovat jako záložní. „Na tratích v rámci Plzeňského kraje se aktuálně s tímto typem vlaků jinde nesetkáme, nicméně zhruba za pět let se objeví i v oblasti Českého lesa,“ prozrazuje Pavel Purkart.

Nový vlak GW Train Regio

Jízdenky budou k dispozici na kontaktních místech v Sušici, Klatovech a Horažďovicích a také vždy přímo u průvodčího ve vlaku. Jak dodává Vojtěch Oliverius ze společnosti Poved, která je organizátorem dopravy v Plzeňském kraji, jízdenky se dají pořídit i ve Virtuální kartě a aktuálně Poved spolu s dopravcem GW Train Regio vyvíjí e-shop.

Co se týče navazujících spojů z Horažďovic-předměstí, ty budou v rámci spolupráce GW Train Regio a Českých drah i nadále zajištěny. Vlaky by na sebe měly čekat.

autoři: Jitka Englová , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Nejnovější zprávy