V Plzni se tuží malí němečtí hokejisté

28. srpen 2020 06:20

Bývalý hokejista Škody Plzeň Dominik Boháč je hráčem německého Landshutu, v létě ale kromě vlastní přípravy vede tréninky dětí z Čech i Německa. 

V Německu trénovat nemohou, a tak se mladí hokejisté od západních sousedů vypravili do Plzně, kde v aréně na Košutce proběhl další z kempů hokejové školy KVB. Název je odvozený od počátečních písmen jmen třech hráčů, kteří v minulosti nastupovali za Plzeň v extralize: Tomáš Kubalík, Martin Výborný a Dominik Boháč.

Práce s dětmi je baví

Mladí hokejisté z Německa trénují v Plzni

Skupina 19 hokejistek a hokejistů z Německa rozvíjí v Plzni své dovednosti s pukem. Práce s mladými talenty hokejové hvězdy naplňuje a rádi jí věnují svůj čas. „Baví mě sledovat posun dětí, které k nám chodí těch 6 let, co se tomu věnujeme, vidím jejich růst, když se zlepšují, to se mi líbí,“ radoval se Boháč.

Mladí hokejisté z Německa trénují v Plzni

Hokejisté mají na ledě několik stanovišť, Martin Výborný většinou předvádí, Dominik Boháč zajišťuje komunikaci v němčině. "Měli jsme pětidenní kurzy, několik víkendových, NHL víkendový program, takže toho času na zimáku bylo docela dost,“ řekl extraligový mistr z roku 2013 Dominik Boháč.

autoři: Vladislav Janouškovec , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio