V Prostějově se naplno rozběhlo MS tenisových družstev do čtrnácti let. Jak si vedly české týmy?

9. srpen 2023 12:30

České týmy v úterý vstoupily do mistrovství světa tenisových družstev do čtrnácti let v Prostějově. Chlapci porazili 3:0 Koreu, děvčata 2:1 Spojené státy. S výkony obou reprezentantů ve dvouhrách byl spokojený kapitán Jiří Kulich.

V Prostějově se naplno rozběhlo mistrovství světa tenisových družstev do čtrnácti let. Organizátoři se snaží dohnat ztrátu, která vznikla v pondělí, kdy se většina zápasů neodehrála. Česká reprezentace chlapců porazila Koreu, a děvčata zdolala Američanky. Hrála se i další utkání.

„Korejce jsme neznali. Měli jsme jenom nějaké reference, co jsme si zjistili. Ale neviděli jsme hrát. Hráli velmi slušně, bojovně i technicky. Co však bylo trošku znát, že nejsou tolik zvyklí na antuku. V Asii přece jenom hrají víc na betonech, naši kluci byli na antuce o něco flexibilnější a oba zápasy zvládli velmi pěkně,“ říká kapitán českého týmu chlapců Jiří Kulich.

Křejčí sám na sebe hodně tlačí

Ocenil i výkon jedničky Tomáše Krejčího, který v závěru zápasu bojoval i s nervozitou. „Očekává od sebe lepší výkony, laťku má na sebe nasazenou vysoko. Všechno v zápase optimální nebylo, na druhou stranu závěr zvládl velmi dobře,“ uvedl Kulich.

Tomáš Krejčí porazil Korejce Kima Wonmina dvakrát šest čtyři. Ocenil potom kvalitu soupeře. „Měl dobrý útok, ale slabší obranu. Postupně jsem se do toho dostal a začalo to tam padat,“ zhodnotil utkání Krejčí.

Oba české týmy tak zahájily šampionát úspěšně a chtějí bojovat o medaile.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: min
Spustit audio