V textech se moc nepiplám. K ničemu to nevede, myslí si Pokáč

27. listopad 2021

Písničky doslova chrlí jednu za druhou. „Vytvořit nějakou písničku by mi trvalo asi deset vteřin. Ale vytvořit dobrou písničku asi deset minut,“ říká zpěvák a hudebník.

„V textech se moc nepiplám, přepisování většinou k ničemu nevede,” odhaluje svůj způsob práce. Kde bere inspiraci? „Spousta témat je okolo, stačí je jen zachytit.“

Svatba a soukromí

Spolupracuje s Voxelem, Aničkou Slováčkovou, skupinou Mirai, Pavlem Calltou a dalšími. S Voxelem si šli vzájemně i za svědky na svatbě. Přitom ta Pokáčova proběhla teprve nedávno.

„Dobře to dopadlo. Oba jsme řekli ano. Lidé si to užili, muzikanti slavili do pěti do rána s mým tátou,” odtajňuje a k ženě dodává: „Jsem muzikant a mám rád sport a Eliška je sportovec a má ráda muziku. Potkali jsme se na mém koncertě a hezky se doplňujeme.”

Mimo muziku se Pokáč doma stará o syna. A doma mají kočku, o které vznikla písnička: „Už dlouho jsem měl v plánu napsat písničku o kočce, protože mnoho lidí má kočku a písní o nich je málo. Napsal jsem to za večer a písnička už má i videoklip!“

Začátky

„Já poprvé usedl za klavír v Buštěhradu i se sestrou. Vůbec nás to nebavilo,“ vzpomíná. Teď by se to chtěl pořádně naučit. Jméno Pokáč si pak dal při prvním koncertu ve Slaném, když po něm chtěli jméno na plakát.

„Jan Pokorný už jeden je v rádiu a navíc se mi to zdálo moc nudné.“ Hudba je pro něj však pořád hlavní. „Kdyby přestala hudba fungovat, klidně bych se mohl vrátit. Naštěstí mne ale baví víc.“ Nyní plánuje svůj zatím největší koncert, a to 20. ledna v O2 Aréně.

Spustit audio

Související