Václav Postránecký: Doktoři z Počátků budou zřejmě pokračovat i na podzim

24. červenec 2013

Práce herce se mění. Vezměte si takového Václava Postráneckého, který byl středečním hostem Lucie Výborné. V roce 1954 měl coby představitel vedlejší dětské role při natáčení vlastní šatnu, dnes by se mu prý při natáčení seriálu o něčem takovém mohlo jen zdát. „Tolik pro ilustraci,“ usmívá se. A to prý zdaleka není všechno.

Vstávat v půl páté ráno, aby v šest hodin mohl začít natáček – i na to si Václav Postránecký musel zvyknout. „Mé stařecké tělo na to překvapivě přistoupilo,“ směje se.

Televizní diváci ho v současnosti mohou sledovat v novém seriálu Doktoři z Počátků. Ten už běží v televizi, ale dotočeno? To ještě není. „Uprostřed září by mělo být hotovo 32 dílů,“ slibuje Václav Postránecký.

A dál? To je zatím ve hvězdách. I když… Ještě před měsícem byla Lenka Termerová, představitelka jedné z hlavních rolí, v rozhovoru s Lucií Výbornou přesvědčena, že Doktoři z Počátků zůstanou výhradně záležitostí letošního léta. To Václav Postránecký přichází s trochu jinými informacemi.

Čtěte také

„Jasněji máme až nyní v posledních dnech. Už jsme dokonce zvali diváky na podzimní díly, takže s největší pravděpodobností budeme pokračovat,“ naznačuje populární herec.

Lucie Výborná se ho samozřejmě neptala pouze na Doktory z Počátků. Řeč byla například i o rozhlasu, rozhlasových hrách, o divadle a mnohém dalším.

Záznam celého rozhovoru s Václavem Postráneckým a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout také v iRadiu.

autor: als
Spustit audio