Vánoční přání vyrobili žáci českobudějovické základní školy. Ježíškova vnoučata je doručí seniorům

13. prosinec 2023 15:22

Pětasedmdesátiletá učitelka a její žáci z českobudějovické základní školy Máj II vyrobili osobní přáníčka pro Ježíškova vnoučata. Přinesli je do Českého rozhlasu, odkud je redaktoři společně s dalšími dárky odvezou do domova pro seniory v Netolicích.

„Tohle přáníčko jsem dělala já. Napsala jsem tam: Krásné a veselé Vánoce, ale především pevné zdraví. Na úvodní stránku jsem nakreslila takového veselého sněhuláčka u zamrzlého rybníka,“ ukazuje jedno z dvaceti přáníček pro seniory Nikola Tomanová.

S nápadem přišla učitelka Libuše Tuková, která je ve školství už přes čtyřicet let. „S dětmi jsme si povídali a já už jsem cítila, jak mají rády babičky a chtějí jim udělat radost. Tak jsme se společně dohodly, že uděláme hezká vánoční přání. Měly spoustu nádherných nápadů, že jsem ani nemohla vybrat, který je lepší,“ vypráví.

Anastázie Kopetová zvolila trochu netradiční výzdobu vánočního přání. „Vzala jsem bublinkovou fólii, na ni dala temperu a potom jsem to obtiskla. Na to jsem vystřihla ozdobu z papíru,“ popisuje.

Všichni žáci chtějí udělat na Vánoce radost seniorům. „Musíme jim dělat radost, protože jsou často třeba i sami. Také měli své dědečky a babičky, třeba jim pomáhali, ale teď už nemají nikoho, tak aby si nepřipadali sami, musíme jim dávat radost ze života,“ přemýšlí Matyáš Novotný.

„Aby byli šťastní, uděláme jim radost těmi přáníčky,“ dodává Hana Nigrynová. Vánoční přání od žáků základní školy Máj II v Českých Budějovicích poputují prostřednictvím projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata do domova pro seniory v Netolicích.

Spustit audio

Související