Ve věku 86 let zemřela herečka Zdena Hadrbolcová. Připomeňte si ji v rozhovoru s Alešem Cibulkou

27. srpen 2019

V souvislosti s úmrtím Zdeny Hadrbolcové zařazujeme do vysílání pořad Blízká setkání ze srpna 2019, ve kterém si se Zdenou Hadrbolcovou povídá Aleš Cibulka. Rozhovor si posluchači mohou poslechnout dnes od 20:00. Svůj věk si herečka nepřipouštěla. Hrála tenis, do schodů chodila pěšky, v tramvaji pouštěla „mladší“ sednout a do Blízkých setkání přišla v parádní kšiltovce.

Čtěte také

„Někdy ráno si řeknu, že už blbnu, že jdu v teniskách. Ale já ještě nemám ty usedlé kostýmky, co v nich chodí dámy v mých letech. Pouštějí mě v tramvaji sednout, ale jsem v rozpacích, protože já vstávám, když přijde starší dáma. Já se věku nebráním, ale je mi divné, kolik je mi let. Nevím, jestli by nebylo čestnější to přiznat,“ zamýšlela se.

Měla prý krásné bydlení v půdním bytě, kam chodila pěšky. „U nás v domě je taková malá vinárnička a když jdu domů, tak se tam stavím, dám si jednu whisku a jdu domů. A to je to tajemství, whisky a schody," prozradila Aleši Cibulkovi v Blízkých setkáních.

Její filmografie je obdivuhodná. "Výjimečná věc byl film „Už zase skáču přes kaluže“. Mireček (Vladimír Dlouhý) byl báječnej kluk. Už nebyl tak malej, bylo mu asi tak 13 let. Ale jak začal hrát jako dítě, trávil život v hereckých šatnách a trochu si to spletl a myslel si, že už je dospělej. Začal brzy s alkoholem a to ho udolalo. A to je velká škoda, protože to byl velmi nadanej kluk“, vzpomínala Zdena Hadrbolcová.

Proč nosila často bílou kšiltovku? Které divadlo bylo její nejmilejší? Měla ještě divadelní plány? Co jí dělalo radost?

autoři: Aleš Cibulka , mis