Ve Vídni probíhá test 5G sítě s multimediálními službami

2. březen 2020

Výhodou přenosu televizního nebo rozhlasového signálu prostřednictvím 5G je, že takováto distribuce se nezapočítává do datového balíčku. Řada telekomunikačních expertů tvrdí, že právě 5G sítě budou v budoucnu náhradou například za stávající pozemní vysílání DVB-T2.

Telekomunikační společnost ORS v rakouské metropoli testuje přenos televizního a rozhlasového vysílání prostřednictvím 5G sítě. Na svém webu o tom informoval tamní regulátor ORS. Součástí signálu má být také přenos multimediálních služeb. Cílem testování má být pochopitelně odzkoušení provozu sítě v reálném prostředí a odladění případných chyb v přenosu. Experimentální vysílání má probíhat do konce června letošního roku.

Výhodou přenosu televizního nebo rozhlasového signálu prostřednictvím 5G je, že takováto distribuce se nezapočítává do datového balíčku. Zjednodušeně řečeno, signál je možné přenášet na neomezený počet zařízení, ať už půjde o mobilní telefony nebo televizory, které jsou odpovídajícím tunerem vybavené. Řada telekomunikačních expertů tvrdí, že právě 5G sítě budou v budoucnu náhradou například za stávající pozemní vysílání DVB-T2.

autor: lukpo
Spustit audio

Související