Vedení olomoucké fakultní nemocnice otevřelo novou budovu. Zázemí v ní má alergologie či onkologie

14. září 2023 14:06

Ve Fakultní nemocnici Olomouc funguje nový pavilon G za více než 180 milionů korun. Vedení zdravotnického zařízení ho slavnostně otevřelo ve středu dopoledne. V budově funguje alergologie a onkologická a infekční ambulance. Součástí pavilonu jsou taky výukové místnosti pro studenty medicíny.

„Tady je dispenzární ambulance, to znamená pacienti po infekčních chorobách nebo ti, kteří přicházejí od praktických lékařů například pro boreliózu,“ ukazuje na chronickou infekční ambulanci v novém pavilonu G primářka infekčního oddělení olomoucké fakultní nemocnice Jana Kleinerová.

Slavnostní otevření nové budovy G

Značnou část nové budovy zabírá také alergologie. „Už fungujeme v plném provozu. Oceňujeme to, že nová budova je krásná, moderní a máme kompletně nové vybavení. Oproti té staré budově se  to liší kvalitou a estetikou,“ oceňuje primářka alergologie Beáta Hutyrová.

Další provozy v třípodlažní budově postavené za více než 180 milionů korun. „Je zde i preventivní onkologie, která neměla dostatek prostoru ve stávající budově onkologické kliniky. Plus zde je množství technického zázemí, které bylo dominantně v nevhodném Franzi Josefovi a je zde třeba i nové zázemí pro výuku předmětu digitální zdravotnictví,“ popisuje ředitel nemocnice Roman Havlík.

Další plány 

Tímto pavilonem rozvoj nemocnice nekončí, dělníci už odstranili starou budovu známou jako Franz Josef, kterou nahradí nová a další plány už se rýsují.

Kdy vedení nemocnice začne budovat novou budovu Franze Josefa? A co se v ní bude nacházet? Poslechněte si ve výše přiloženém audiu.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio