Velká vizuální proměna rozhlasových stanic RTL v Německu, seznamte se s novými logy

7. srpen 2023

Rozhlasová skupina RTL Radio Deutschland oznámila na konci června vizuální proměnu svých programů 104.6 RTL, RTL Deutschlands Hit-Radio a 89.0 RTL. Tuto novinku mohou zaznamenat i majitelé přijímačů s barevným displejem. Stanice 89.0 RTL je součástí programové nabídky sítě Sachsen K12A, která byla spuštěna letos na jaře.

Čtěte také

Rebrandingem se rozhlasové stanice 104,6 RTL, RTL Deutschlands Hit-Radio a 89,0 RTL připojují k posílení značky RTL jako vedoucí v oblasti zábavy v Německu a Evropě. Harmonizace vizuálu značky RTL probíhá v několika krocích od poloviny roku 2021. Pod svou novou identitou sdružuje hlavní značka RTL veškerou nabídku zábavy skupiny v oblasti TV, streamování a zvuku pod společnou značkou. S novým logem se mohou u televize RTL setkávat i diváci českých placených služeb.

Nina Gerhardt, generální ředitelka RTL Radio Deutschland: „Jsme potěšeni, že naše tři hlavní rozhlasové stanice nyní mají nový design značky RTL. Rebranding umožňuje prezentovat naši identitu RTL mnohem viditelněji vnějšímu světu a podtrhuje skutečnost, že rádio patří do velké rodiny služeb RTL.“ Převod všech viditelných kontaktních bodů rozhlasové značky RTL bude pokračovat až do roku 2024. Stanice jsou pochopitelně aktivní i na poli digitálního rádia DAB+ včetně sousedního Saska.

autor: lukpo
Spustit audio

Související