Vica Kerekes: Zajímá mě bytí

17. červen 2020

Ivana se na úvod podělila o svůj literární tip na knihu Sexy mlékař, kterou zhltla během víkendu, a nestydí se za to. Aleš jako správný investigativní žurnalista zjišťoval, kam dál na své cestě ke čtenářskému dnu bude Ivana pokračovat, a nabízel jí další tituly od autorky Sexy mlékaře, jako je například Sexy hoteliér, Hřebec nebo Samec.

Ivaniny čtenářské tipy ale rozhodně nejsou tak zajímavé jako rady do života od herečky Vici Kerekes, které jsme se dovolali do Budapešti (nejspíš, asi). V čem je podle rodačky z městečka Fiľakovo maďarská metropole lepší než Praha? „Je to světlejší. Asi možná i ten Dunaj toho hodně udělá… Široká voda,“ vysvětlovala Vica, která se skutečným jménem jmenuje Eva.

Ivana jako přízemní a praktický člověk zjišťovala, co by rodačka ve znamení Berana doporučila v Budapešti navštívit. „Já bych určitě navštívila vinotéku. To je moje oblíbené místo, kam chodím každý den… Dávám si tam kávičku a vínko a mám tam různá rande a tak dál. A jmenuje se to Palack,“ svěřovala se představitelka Šarloty z filmu Muži v naději.

Čtěte také

Aleš jako milovník maďarské kinematografie a wannabe polyglot Vicu požádal, zda by nám neřekla něco v maďarštině, což se i stalo. „Konečně mi řekl někdo něco kloudnýho,“ rozplýval se nad lingvistickou vsuvkou, která prý v překladu znamenala něco jako „bude to, co chceš ty“. V rozhovoru ale došlo i na hlubší témata, jako je například bytí. Vica Kerekes prozradila, že ji kromě bytí zajímá také to, proč jsme přišli na svět a proč tu jsme. Ivanu zajímá hlavně jídlo a cvičení, takže byla ráda, že došlo i na její otázku houska, nebo rohlík. Herečka v tom měla jasno a volí čerstvý rohlík s máslem, protože je dlouhý.

Hudební okénko se dnes otevřelo ve Finsku, odkud pochází producent Darude. Jeho jméno Ivana s Alešem sice neuměli správně vyslovit, ale to jim nebránilo v tom si připomenout jeho masivní hit z roku 1999 Sandstorm, který mají v oblibě jako nástupní song wrestleři, bojovníci MMA i Aleš.

Jaké jídlo nemá Vica Kerekes vůbec ráda? Má ho rád Aleš? A má Aleš nádherný hlas, nebo spíš méně nádherný? Měla by se Ivana víc hladit? To všechno zjistíte v aktuálním díle rubričky Brambora s vejcem.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.