Vizuály si představuju, už když tvořím song, popisuje Aiko propojení svých písní s videoklipy

22. duben 2022

Euforické refrény, hypnotický hlas, bohaté popové aranže a výrazně stylizované videoklipy – Aiko je bezpochyby jedna z nejzajímavějších mladých zpěvaček domácí scény. „Už když tvořím song, představuju si k němu vizuály, baví mě je vytvářet,“ říká hudebnice, která začínala na buskingových festivalech sama s akustickou kytarou, ale aktuálně funguje ve triu s kytaristou a bubeníkem. S oběma se také představila živě ve studiu Radia Wave.

Ještě v loňském roce byla Aiko sólovou hudebnicí a zpěvačkou, od letošního ledna už ji na pódiích můžete vidět v trojici s kytaristou Davidem a bubeníkem Otou. Druhou dlouhohrající desku chystá k vydání do konce roku a zkrátka určitě nepřijdou ani ti, kteří rádi sledují její videoklipy. Ty podle svých slov bere jako „prodlouženou část samotných písní přidávající jim další význam“.

Čtěte také

Z České republiky odjela na tři roky studovat hudební produkci do Londýna a před sebou už má jen pár posledních měsíců. „Teď bych asi měla dělat něco do školy,“ směje se a dodává, v čem jí britská metropole rozšířila obzory. „Líbí se mi, jak moc vážně tam berou hudbu, určitě bych v Londýně ještě po studiu ráda zůstala. Seznámila jsem se spoustou inspirativních lidí nejen v hudbě, ale i produkci a natáčení.“

Jak se Aiko dala dohromady s Otou a Davidem? Proč si na Radio Wave Studio Session vzala boty s podpatky? Jak se stalo, že její velkoformátová fotografie byla na newyorském Times Square? A kde by si Aiko, David a Ota rádi zahráli? Poslechněte si celý rozhovor i čtveřici písní Gemini, Daughter of The Sun, Power a I Want To Be Perfect, které zazněly živě ve studiu Radia Wave!

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.