Volejbalisté Jihostroje vstupují do semifinále extraligy, soupeřem je Karlovarsko

30. březen 2017

Po úspěšně zvládnutém sedmizápasovém dramatu ve čtvrtfinále čeká volejbalisty Jihostroje České Budějovice semifinále extraligy. Trenér René Dvořák má pro fanoušky pozitivní zprávy, na tréninku už se objevily dvě zraněné opory.

Chilan Sebastian Gevert a Tomáš Fila už mají za sebou po zranění první krůčky pod sítí. Zatím ale jenom opatrné. „Dělají všechno na zemi, ještě neskáčou, neběhají, je to první zátěž těch zraněných nohou. Do série s Karlovarskem zatím nenastoupí, to ještě nejde,“ říká René Dvořák.

A tak se jihočeská trenérská dvojice musí spolehnout zatím ještě na sestavu, která dokázala vyřadit ve čtvrtfinále Příbram.

Karlovarsko ale podle trenéra René Dvořáka hraje úplně jiným stylem než Středočeši. Systém Karlovarska navíc ovlivnilo zranění klíčového muže, univerzála Michala Kriška. „Mohlo by to pro nás být malinko snazší v obraně, ale Karlovarsko je zase výborné mužstvo, co se týče defenzivy, obrany v poli, jsou to velmi zkušení hráči, kteří nedají ani jeden bod zadarmo,“ dodává trenér.

A s tím se v semifinále nejvyšší soutěže tak trochu počítá. Po vítězství v sedmém duelu nad Příbramí panuje mezi hráči vynikající nálada. Posledním mužem, který se dotkl ve čtvrtfinále balonu, byl smečař Jiří Kraffer. Dvacetiletý mladík se zvučných jmen v týmu Karlovarska neobává.

Přestože Karlovarsko skončilo druhé po základní části, druhé v Českém poháru a výborně hrálo v Evropském poháru, podle Jiřího Kraffera se s ním dá hrát minimálně vyrovnaně. „Samozřejmě do toho jdeme s tím, že chceme vyhrát a postoupit dál. Já si myslím, že je to v našich silách. Doufám, že těžce vybojované vítězství s Příbramí nás nakopne a budeme hrát lépe a lépe,“ komentuje.

První dva zápasy semifinále se hrají ve čtvrtek a v pátek na západě Čech. Do českobudějovické sportovní haly se série přesune v neděli a v pondělí, oba zápasy začnou v 18 hodin.

autor: kaj
Spustit audio