Vozidla za pár tisíc. V Prostějově dražili autovraky odtažené z ulic. Byl o ně zájem?

27. září 2023 11:55

V Prostějově se konala v úterý první dražba autovraků, které byly dlouhodobě odstavené v ulicích města. Vozidla s propadlou technickou kontrolou úředníci magistrátu nechali v uplynulých měsících odtáhnout.

Ty, ke kterým se jejich majitelé nepřihlásili, teď město prodalo zájemcům v aukci. Celkem se jednalo o šest aut a o všechny byl v aukci zájem. „Vyvolávací cena všech vozidel je tisíc korun. Je to minimální příhoz,“ vysvětlil Evžen Glac z přerovského exekutorského úřadu před začátkem aukce její pravidla.

Opel Astra, Golf nebo Fabia

Dorazilo na ni osm zájemců. „Začíná se dražbou vozidla číslo jedna, je to Opel Astra, barva červená. Prosím, čiňte podání,“ vybídl Glac zájemce.

Dražba autovraků v Prostějově

Kromě Opelu si lidé mohli vydražit například Volkswagen Golf, Škodu Fabii nebo Felicii. Poslední ze zmíněných vozidel se za 2100 korun podařilo vydražit panu Lukášovi. „Vezmu si z toho motor, zbytek vyhodím do sběru,“ uvedl. Jestli se mu nákup vyplatí, zatím neví. „Možná jsem cenu přestřelil, ale vyplatí se to, nějak to využiju,“ dodal.

Možná jsem cenu přestřelil, ale vyplatí se to, nějak to využiju.
Pan Lukáš, který vydražil Škodu Felicii

Celkem prostějovští úředníci řešili za poslední dva roky více než 150 vozidel s neplatnou technickou kontrolou. Většinu po upozornění jejich majitelé odstranili, ty zbylé město nabídlo v dražbě.

Dražba autovraků v Prostějově

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související