Všichni jsme svým způsobem ujetí, popisuje tým, ve kterém pracuje, záchranářka Tatiana Tatranská

7. červenec 2023

„Když někam vyrážím na akci, tak si často říkám: Proč já to vlastně dělám? Co mě posiluje je vděk pacientů, když se s nimi loučím,“ přiznává záchranářka Tatiana Tatranská. Jak se dostala ke své profesi? Co všechno ke své práci potřebuje? Je míra ochoty ke spolupráci ve všech zemích stejná? Stalo se, že unesli pacienta? Cestují lidé často bez pojištění? Bývají zprávy o pacientech, které dostává, klamavé?

„Jezdím na záchrance, zachraňuju lidské životy a peněženky příbuzných. Dovezu vás domů, když budete někde v háji,“ směje se Tatiana Tatranská.

Pracuje se zvláštní profesní partou lidí. „Všichni jsme svým způsobem ujetí. Představte si, že jste například v zemi, kde jste vůbec nikdy nebyli. Jste tam vystaveni místním podmínkám a jediným vaším spojencem je pacient,“ popisuje.

Možná proto, že se často jedná o vypjaté situace, humor nesmí nikdy chybět. „My záchranáři máme svůj humor, ale ne každý ho dává. Zčásti je černý, zčásti situační. Nikdy to ale není na účet pacienta. Na druhou stranu, když je legrace, tak se lidé rychleji uvolní. Srandičky jedou pořád,“ uzavírá Tatiana Tatranská.  

autoři: Vasil Fridrich , eh
Spustit audio

Související