Výherkyně soutěže Hudební hádanka si přebrala hlavní výhru – elektrokolo! Jak se jí líbilo?

8. duben 2022

V pondělí 4. dubna ředitel Českého rozhlasu Olomouc Josef Podstata sáhl do osudí a vytáhl číslo 10. Dita Vojnarová poté zavolala posluchačce Jitce z Charvát, která jakmile telefon vzala, věděla, že hlavní výhra březnové soutěže Hudební hádanka, tedy elektrokolo, je její! V pátek si ho do Českého rozhlasu Olomouc přijela převzít.

„Je to moc pěkná výhra, Českému rozhlasu Olomouc za to moc děkuji. Doufám, že kolo bude dobře jezdit, rychle a dlouho vydrží,“ byla z výhra nadšená paní Jitka z Charvát.

Elektrokolo bylo třeba vybalit z krabice a složit. Za pomoci manžela se to ale povedlo velmi rychle, a paní Jitka tak mohla na elektrokole vyrazit z Olomouce až domů. Byla to pro ni premiéra. „Na elektrokole jsem ještě nikdy nejela,“ prozradila. 

Na kolo vyráží ráda s rodinou. „Nikdo u nás doma elektrokolo nemá, takže o něj bude bitka,“ smála se.

Kam na kole jezdí nejraději? A kde poslouchá rádio nejčastěji? Poslechněte si v nahrávce přímo z předávání ceny.

Jak soutěž probíhala? 

Od 1. do 31. března jste ve vysílání Českého rozhlasu Olomouc slyšeli nápovědy a podle toho hádali českého zpěváka nebo zpěvačku. Každý den jste mohli vyhrát flash disk, keramický hrnek nebo deštník a současně se zařadit do soutěže o elektrokolo. Výherce, potažmo výherkyně hlavní ceny určil los z ruky ředitele Českého rozhlasu Olomouc.

autor: dja
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.