Vypnutí DVB-T uvolnilo v Praze prostor pro dálkový příjem DVB-T2 z Chemnitzu včetně placené nabídky

17. září 2020

Příjem německé sítě byl realizován na dvojici spárovaných antén označovaných jako „plzeňské síto“, případně matrace. Nutné je pochopitelně alespoň přibližné natočení přijímací sestavy na daný vysílač.

Vyčištěné televizní pásmo po vypnutí dosavadních celoplošných DVB-T multiplexů otevřelo zajímavé perspektivy pro dálkový příjem televizních signálů ze sousedních států. Jedním z příkladů je spolková země Sasko. Na území hlavního města se podařilo v pondělí 14. září zachytit placenou televizi Freenet TV z vysílače Chemnitz – Geyer na kanálu 29. Multiplex, který je šířen výkonem 50 kW, obsahuje HD verze programů mediální skupiny ProSiebenSat.1. Kromě toho jsou „otevřeny“ i kanály 32 s programy MDR HD a kanál 25.

Příjem německé sítě byl realizován na dvojici spárovaných antén označovaných jako „plzeňské síto“, případně matrace. Nutné je pochopitelně alespoň přibližné natočení přijímací sestavy na daný vysílač. Díky volnému kanálu 25 je možné na území Prahy velmi často realizovat také příjem polského multiplexu 3 s programy veřejnoprávní televize TVP. Nejatraktivnější stanicí je pak TVP Sport s řadou soutěží dostupných na našem území pouze v placené TV. Plný potenciál uvolněných kanálů přinesou inverze v průběhu října a listopadu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související