Vzkazy ze Samotky: Jak se vyrovnat s nejistotou a stresem ze ztráty práce?

25. březen 2020

„Nejdřív jsme si z toho dělali srandu, přišlo nám to hypotetický a vzdálený. Teď jsem ale o tu práci skutečně přišla, protože dělám v kultuře a v gastru,“ říká v nahrávce z mobilu Marie. Poslechněte si, jak se s nejistotou vyrovnává a co pro zvládání stresu ze ztráty práce radí terapeut Honza Vojtko.

Na hraně se v posledních měsících párkrát ocitnul i Vašek Havelka z Please The Trees. Poslechněte si, v jaké situaci ho opatření proti šíření koronaviru zastihla a jak se s izolací vyrovnává. Na Samotku nám zavolal také herec Petr Vančura nebo studentka Karolína, která je už dva týdny v dobrovolné karanténě v Berlíně.

Poslechněte si vzkazy ze Samotky v Berlíně i v českých lesích.

Jaký je život ve společenské izolaci pro vás? Ozvěte se nám na e-mail radiowave@rozhlas.cz. Pošlete nám minutovou nahrávku o tom, jak se cítíte, co děláte, co je pro vás těžké, co vám dělá radost a pomáhá nebo co jste zjistili o sobě nebo lidech kolem vás. Vaše vzkazy a postřehy zpracujeme do příští Samotky s psychoterapeutem Honzou Vojtkem.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.