Westernové toulky, bolavá místa Ameriky, relaxace i ultranásilí. Které nové hry hrát v karanténě

19. březen 2020

Karanténa je ideální záminka k hraní počítačových her. Kdy jindy máte tolik času ponořit se do interaktivních herních světů, kde vám zábava vydrží i na desítky hodin? Antonín Tesař a Ondřej Trhoň si pro vás připravili několik tipů, které hry můžete hrát už teď a které se objeví už velmi brzy. Najdete mezi nimi ambiciózní nezávislé tituly i velké herní blockbustery.

A Short Hike

Pro mě osobní překvapení minulého roku. Dokonalá relaxace, futuristicky pixelartová dovolená na ostrově v ptačí kůži. Jeho pláže, lesy i útesy čekají na bezstarostné prozkoumávání doplněné o tu nejmenší možnou výzvu, aby vás k němu motivovala.

Red Dead Redemption II

Na dlouhé hraní jsou nejlepší takové hry, ve kterých se dá bydlet. V žánru open world RPG, kde můžete celé hodiny zkoumat neuvěřitelně rozsáhlé herní světy, loni excelovala westernová hra Red Dead Redemption II. I pokud vám Divoký západ nic neříká, po téhle hře si k němu vybudujete hodně intimní vztah.

Mutazione

Konverzační telenovela o dívce na ostrově plném až příliš lidských mutantů – hlavní linku o sbližování se s dědečkem obepínají osobní dramata, tajné lásky, rozpadající se vztahy nebo trable dospívání. Mutazione je hra o budování přátelství i zahradničení, protože kromě umně napsaných dialogů a prozkoumávání malebného ostrova vás nechá obhospodařovávat vlastní záhony.

Control

Temná atmosférická hra Control má rozhodně hororové prvky, nejvíc je ale inspirovaná žánrem new weird, konkrétně sérií Anihilace Jeffa VanderMeera. Obrovský brutalistní panelák, sloužící jako centrum pro výzkum paranormálních jevů, je postižený bizarní metafyzickou nákazou. A úkolem hlavní hrdinky je v budově plné podivností najít ztraceného bratra.

Kentucky Route Zero

Magicky realistická Americana Kentucky Route Zero je jako stvořená pro dlouhé večery, během nichž stíny začínají mluvit. Adventura je triumfem videoherního vyprávění, zkoumáním bolavých míst Ameriky. Jsou to dluhy, region zpustošený bezohlednou správou velké korporace nebo lidé, kteří ztratili smysl života, zatímco továrna na umělé končetiny se zavírá a poslední vysílání komunitní televize se blíží ke konci.

Doom Eternal

Druhý díl rebootu klasické střílečky Doom vychází 20. března. A je to ideální hra k rychlému agresivnímu odreagování. Autoři nových Doomů (první z roku 2016 je také vynikající) zachovali archaické prvky a přímočarou akci původních dílů a přitlačili na zběsilou rychlost a pohyb po arénách plných monster.

 

Final Fantasy VII Remake
10. dubna se můžeme těšit na novou verzi klasického japonského RPG z roku 1997 Final Fantasy VII, které bývá právem počítané mezi vůbec nejlepší počítačové hry všech dob. Silný epický příběh s tragickými tóny a ekologickým podtextem není to jediné, co k téhle hře dokáže přikovat na dlouhou dobu. I z herního hlediska je to propracovaná záležitost. Pokud nechcete čekat do dubna na remake, originální verze z devadesátek je na současných PC herních konzolích také dostupná.

Víc o zmutovaných telenovelách, paranormálních výzkumných pracovištích a pixelartových dovolených si poslechněte v našich tipech na nové počítačové hry.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.