Z 0:2 na 3:2. Mora před repre pauzou předvedla obrat, proti Českým Budějovicím zapsala důležitou výhru

5. únor 2023 21:16

Dlouho jim to nešlo, po první třetině prohrávali o dvě branky, nakonec ale přece jenom mohli slavit výhru. Olomoučtí hokejisté doma přehráli České Budějovice v poměru 3:2.

Jihočeši se trefili na startu a konci prvního dějství, Jana Lukáše, který se těší na první reprezentační sraz, překonali Valský a Doležal. Do druhé třetiny už Mora nastoupila s Branislavem Konrádem v brance. „Byl to pro nás důležitý zápas, chtěli jsme dát mužstvu nějaký impuls,“ sdělil po utkání Boris Žabka, asistent trenéra Olomouce.

A očividně se povedlo, ale dlouho to Hanákům drhlo. Až ve 34. minutě snížil Lukáš Nahodil, který proti Motoru jako kapitán alternoval za zdravotně indisponovaného Jiřího Ondruška.

Mora tlačila a ve třetí části se dočkala zaslouženého vyrovnání z hole Lukáše Klimka. Domácí hnaní povzbuzeným publikem dokonce o dvě minuty později vývoj zápasu zvrátili. Karel Plášek naservíroval puk na hůl Jana Bambuly, kterému už jen stačilo uklidit ho do branky. Dal tak razítko na svou druhou pozvánku do reprezentace.

Výhrou proti Budějovicím se svěřenci trenéra Jana Tomajka zase o kus přiblížili jistotě předkola, aktuálně jsou na sedmém místě se ziskem 67 bodů. 

Další utkání hrají Olomoučtí 15. února proti Vítkovicím, o dva dny později hrají doma s Libercem.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: dja
Spustit audio