Z Krejčího roste velký hráč, říká kouč Šilhavý. Obránce Sparty by o nabídce ze zahraničí přemýšlel

18. červen 2023

Fotbalová reprezentace vyhrála v kvalifikaci o EURO na Faerských ostrovech 3:0. Teď se přesouvá do Černé Hory, kde v úterý sehraje přípravný zápas. V Praze se ovšem několik hráčů po předběžné domluvě odpojí, včetně Ladislava Krejčího, autora první branky proti Faerským ostrovům.

„Každý gól je skvělý, zvlášť v reprezentaci a zápase, kdy se hraje o Euro. Jsem moc rád za sebe i tým, že jsme to zvládli. Jsem také rád, že jsem si po pauze udržel nějakou tu svou tvář, snad to bude pokračovat,“ neskrýval po utkání na Faerských ostrovech radost Ladislav Krejčí.

On ještě s několika dalšími hráči už ale k dispozici v Černé hoře nebude, odjede na desetidenní dovolenou a pak se připojí do přípravy Sparty.

Předem se na tom domluvil s trenérem kvůli náročné sezoně, na kterou ale bude mít celý život vzpomínky. Byla totiž dosud jeho nejúspěšnější v kariéře.

„Byla skvělá, plno momentů, na které budu vzpomínat do konce života. Reprezentační zápas s Polskem a sparťanská sezona, o které se ani bavit nemusíme. Teď jsem ji ukončil vítězně.“

Navíc během ní Ladislav Krejčí ohromně vyrostl. A to nejen herně, ale taky mentálně. Ve Spartě od něj každý čekal, že se stane lídrem. Ale třeba utkání na Faerských ukázalo, že podobnou pozici může časem mít i v reprezentaci.

Během zápasu dirigoval obranu, neváhal zvýšit hlas i na své zkušenější spoluhráče, vše ale v dobrém, vůdcovském smyslu. To že má v národním týmu už teď silnou pozici potvrzují i slova trenéra Jaroslava Šilhavého.

„Láďa tady teď dokazoval svou formu ze Sparty a nejen dovednostní. Má skvělou herní inteligenci a je to takový lídr. Roste z něho velký hráč a je na něm, kam až bude pomýšlet,“ řekl Šilhavý.

Pomýšlí určitě vysoko, zároveň však zůstává nohama na zemi. svými výkony si Krejčí říká o zahraniční angažmá, nabídku by prý zvážil, ale vyloženě odchod ze Sparty si určitě nepřeje. Jeho mentální nastavení je jasné.

„Pořád se cítím mladý a spoustu věcí, co se týče například taktiky, na pozici stopera neumím. Pořád se mám co učit, těch věcí mám hodně, tak snad budu trpělivý a budu na sebe pořád makat.“

„Mám smlouvu ve Spartě, o žádné nabídce nevím, takže o ní nemůžu ani uvažovat. Až by přišla, tak bych o ní přemýšlel. V poslední době jsem přišel na to, že co má být, přijde ve správný čas. Na nejlepší momenty se musí počkat. Na titul jsem čekal čtyři roky a vyplatilo se to. Až bude ta správná chvíle, tak se to pozná,“ řekl o případném odchodu do zahraničí Krejčí.

autoři: Vojtěch Šilhan , bac
Spustit audio

Související

Sledujte nás