Za kvalitou čerstvě načepovaného piva jsou především šikovné ruce výčepního

17. červenec 2023

Načepovat pivo, to je docela věda. Něco o tom ví mladý výčepní Matěj Šorejs z restaurace ve Vejprnicích u Plzně, vítěz prestižní soutěže Pilsner Urquell Master Bartender.

V soutěži musel 31letý výčepní dokonce také složit rozebraný pivní kohout v časovém limitu. Nejen o tom vypráví v našem rozhovoru.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.