Začala uzavírka nebezpečných serpentin mezi Karlovými Vary a Plzní

25. březen 2024 11:45

Na hlavním tahu mezi Karlovými Vary a Plzní u Bečova nad Teplou začala platit úplná silniční uzavírka nebezpečných serpentin. V následujících měsících je čeká rozšíření a narovnání.

Jedna z největších investic Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v kraji vyjde na zhruba 140 milionů korun. Práce na silnici I/20 potrvají zhruba do konce srpna. Podle ředitele krajské pobočky Ředitelství silnic a dálnic Lukáše Hnízdila půjde o úpravu 800 metrů dlouhé části silnice.

Serpentiny v Bečově nad Teplou

„V podstatě se jedná o narovnání kritických serpentin, nehodové lokality nad městem Bečov. Částečně se zařezáváme do skály a částečně se nasypává do svahu tak, aby serpentiny nebyly tak prudké a oblouky byly pozvolnější,“ dodal Hnízdil.

Serpentiny nad Bečovem jsou místem, kde se často stávají dopravní nehody. Silnice ve směru na Plzeň prudce stoupá a v zatáčkách se táhne po obvodu kopce. Zatáčky jsou velmi ostré a hlavně při dešti, sněžení nebo náledí se často stává, že auta havarují. Obvykle to pak na dlouhé hodiny zastaví dopravu na jedné ze dvou hlavních tras mezi Karlovarským a Plzeňským krajem.

Objízdná trasa po dobu uzavírky povede přes Bochov a Toužim.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr
Spustit audio