Zakousli fenku a napadli muže. Lidé v Karlových Varech mají obavy z agresivních psů

Koncem loňského roku a začátkem letošního napadli volně pobíhající ovčáci na sídlišti Čankovská v Karlových Varech lidi i psy. Jeden z napadených psů útok nepřežil.

Čtyřletou fenku čínského chocholatého psa Queensi napadli během venčení na panelovém sídlišti Čankovská v Karlových Varech dva volně pobíhající ovčáci. Zranění byla natolik rozsáhlá, že fenka nepřežila. Policie vše zatím uzavřela jako přestupek. S tím ale majitelka fenky nesouhlasí.

„Stalo se to přímo před barákem. Stála jsem tady s fenkou, přes most běželi ovčáci. Jeden běžel vepředu a druhý zezadu. Ani jsem ho neviděla. Napadl fenu, stála u mě u nohy. Pak jsem se přetahovala s tím psem, měla jsem ji na vodítku. Křičela jsem,“ vzpomíná na hrůzný zážitek paní Liliana, majitelka napadené feny.

S fenkou musela až do Prahy

Fenku ihned po napadení provizorně ošetřila. Protože v Karlovarském kraji ale nefunguje večerní veterinární pohotovost, musela potrhané zvíře odvézt až do Prahy. Převoz ale nepřežilo.

Po incidentu byla paní Liliana téměř 3 týdny v pracovní neschopnosti. Ruku si pořezala o vodítko. „Jsem objednaná k psycholožce, do teď mám problém s prstem, necítím ho. Do teď pláču, ta fenka byla moje dítě. Nikomu nepřeji takový zážitek.“

Na místo po napadení dorazilo několik hlídek strážníků i policistů. „Přijali jsme oznámení o tom, že v Karlových Varech v ulici U koupaliště zaútočili na psa, kterého měla žena na vodítku, dva volně pobíhající psi. O několik minut později napadli psi v ulici Holečkova muže, který musel vyhledat lékařské ošetření,“ potvrdil policejní mluvčí Jan Bílek.

Napadení se opakují, lidé mají strach

Nebyl to jediný případ, který se na sídlišti stal. „Vím o čtyřech případech. Poslední případ, o kterém vím, je ze dne 22. ledna,“ uvedl Petr Prokeš ze Záchranné a odchytové služby pro zvířata.

Pejskaři v okolí mají po několika incidentech strach chodit se svými čtyřnohými mazlíčky ven. Mnozí plánují také únikové cesty. Majitel psů se Českému rozhlasu odmítl vyjádřit. O tom, že psi utíkají z areálu stavební firmy, mluví téměř všichni, kteří chodí kolem. „Je to pravda. Hodně lidí se tady bálo těch psů. Utíkali, přeskakovali přes plot, sama jsem je viděla,“ potvrdila náhodná kolemjdoucí paní Věra.

Policie případ zatím uzavřela jako přestupek, s tím ale advokátka majitelky psa nesouhlasí a požádala Okresní státní zastupitelství, aby policie celou věc přezkoumala. To jí vyhovělo s tím, že se zřejmě jedná o trestný čin.

Spustit audio