Zatančete si v rytmu brazilského zouku. Zaženete chmury a možná najdete i spolehlivého partnera

13. březen 2024

Každý z nás se potřebuje odreagovat od běžných činností, zapomenout na starosti a mít radost ze života. Recepty jsou různé.

Lektorka tance Eva Stillerová doporučuje brazilský zouk, který není nikdy stejný. Může být vášnivý i něžný, záleží na konkrétní hudbě, která je velmi variabilní. Je to tanec, který se vyvinul z lambady. Ta byla u nás velkým hitem v 90. letech minulého století.

Vzájemný respekt a komunikace

Brazilský zouk je social dance, tedy tanec, na který se můžete přihlásit sám nebo sama. Partnera si najdete až na lekci, mohou se i střídat. Možná se ale natolik díky tanci sblížíte, že k sobě najdete hlubší cit. Občas se to podle zkušeností Evy Stillerové stává. Základem je naučit se se společně komunikovat a vzájemně se respektovat, což je zásadní pro dobrý vztah v běžném životě.

„Na lekci nepotřebujete partnera, partneři se střídají, můžete jít sami, a přesto si zatančíte. Povinností nejsou podpatky ani nepohodlné šaty, můžete tančit kdykoliv a kdekoliv. I venku,“ usmívá se Eva Stillerová.

Základní krok se naučí každý

Dalším benefitem brazilského zouku je bezesporu vyjádření emocí a následný příliv energie. Není to tanec jen pro mladé lidi. Základní krok se naučí každý a pak už záleží na možnostech každého tanečníka, jak bude zouk dále rozvíjet. Zájem o lekce Evy Stillerové mají i děti. Vyzkoušet si tento tanec můžete každou středu večer v budově bývalého Infocentra v Pardubicích.

„Nikdy jsem neměla ambice učit lidi tancovat, jsem introvert, přesto jsem to zkusila. Byla jsem i ve světě podívat se, jak se brazilský zouk tancuje. Moje první lekce byly s Brazilcem,“ vypráví zkušená tanečnice Eva Stillerová a velmi si pochvaluje přístup a zájem lidí o tento tanec v Pardubicích.

Spustit audio

Související