Ze Slovanu přes Ružomberok a Slávii k Bílým Tygrům. Fotbalista Jan Nezmar se dal na hokej

S fotbalisty Liberce Jan Nezmar slavil dva tituly, další přidal ve slovenské lize v dresu Ružomberoku. A teď spolupracuje s hokejovou akademií libereckých Bílých Tygrů. Redaktorovi Pavlovi Petrovi prozradil víc.

Jan Nezmar se svého času stal historicky nejlepším střelcem v historii Slovanu Liberec. Později na funkcionářskou pozici. Naposledy působil v pražské Slavii ve funkci sportovního ředitele.

A teď se vrhl na hokej. Měl k němu blízko od dětství, dokonce se mu vedle své profesionální fotbalové kariéry na amatérské úrovni věnoval. Lední hokej dál vnímá i jako fanoušek, navíc ho hraje jeho syn.

Jan Nezmar v roli funkcionáře, po předchozích fotbalových zkušenostech z pozice sportovního ředitele v Liberci nebo Slavii, kývl na nabídku působit jako konzultant pro mládežnickou akademii Bílých Tygrů. Poslední dva roky už s klubem spolupracoval. Do hokejového prostředí může přinést fotbalové poznatky.

Za prioritu považuje zaměření na mládež. Myslí si, že v mnoha zemích je podpora této oblasti na vyšší úrovni, než v České republice.

Poslechněte si záznam rozhovoru.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související