Ženy v Řeporyjích převáděly skupinu dětí přes přejezd kolem spuštěných závor

6. únor 2020 10:40

Tři ženy převedly ve středu kolem poledne na přejezdu v Řeporyjích skupinu dětí přes přejezd, kde svítilo červené výstražné světlo a byly spuštěné závory. Situaci zachycuje video, na které upozornil starosta Pavel Novotný z ODS. Případem se ve čtvrtek začala zabývat policie, jak informovala na sociální síti twitter.

Video zachycuje situaci na řeporyjském přejezdu, kde ve středu odpoledne začnou blikat červená výstražná světla, sklopí se závory a auta okolo zastaví. Vše nasvědčuje tomu, že k přejezdu se blíží vlak.

Následně přichází skupinka tří dospělých žen a asi třinácti malých dětí, která bez ohledu na výstrahu přejezd přebíhá a míří k železniční stanici.

„Jsem v naprostém šoku. Video znázorňuje třináct děti a tři dospělé osoby. Nejsou odtud,“ uvedl ve středu řeporyjský starosta Novotný, který na video z MALL.TV upozornil na svých sociálních sítích.

Případ už začala prověřovat policie, a to pro podezření z trestného činu obecného ohrožení. „Policisté se zabývají videem, které se objevilo na sociálních sítích, a jsou na něm vidět tři ženy, jak převádí skupinu dětí přes železniční přejezd i když jsou spuštěné závory a svítí výstražná červená světla,“ uvedli na svém twitteru.

autor: ako | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio