Zlínský domov pro seniory Hvězda opouští první klient, ostatní se mají přestěhovat do Vánoc. Ředitelka domova tvrdí, že klienti se stěhovat nechtějí

1. prosinec 2023 16:03

Ze zlínského domova pro seniory Hvězda se přestěhoval první klient. Zařízení totiž po rozhodnutí Zlínského kraje skončí ke konci roku registrace.

Zlínský kraj po rozhodnutí o odebrání registrace domovu pro seniory Hvězda ve Zlíně hledá místa pro 59 jeho klientů. V současnosti (1. prosince) má vyčleněných celkem 30 míst v jiných pobytových zařízeních ve Zlínském kraji, nicméně podle náměstkyně hejtmana Hany Ančincové z Pirátské strany kraj počítá s tím, že by k jejich přesunu mělo dojít ještě před Vánocemi. Dodala také, že velká většina klientů i jejich rodinných příslušníků se přestěhovat chce.

Opak tvrdí ředitelka Hvězdy Miroslava Kalivodová. Podle ní přihlášky do jiných zařízení namísto samotných klientů posílali jejich příbuzní či známí. A dokládá to podle ní i petice, kterou část klientů a jejich zástupců podepsala a kterou chce doručit na krajský úřad. Petice podle Kalivodové poslouží jako jedna z předloh k žalobám, které Hvězda podala jak na krajský úřad, tak na Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR.

Důvody odebrání registrace si můžete připomenout ZDE.

 

Spustit audio

Související