Zpěvačka Kamila Nývltová vydává knížku o svém oblíbeném pečení a nové CD laděné do irské muziky

10. říjen 2022

Muzikálová zpěvačka Kamila Nývltová je naším hostem. Dlouho jsme se neviděli, takže toho máme spoustu co probírat.

Kamila Nývltová ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Kamila Nývltová, rodačka z Trutnova po účinkování v soutěži X Factor v roce 2008, kde zvítězila v kategorii zpěváků do 25 let, působí od roku 2008 jako sólistka Divadla Broadway a Divadla Hybernia. Od září 2012 působí také v Hudebním divadle Karlín. Ve volném čase jezdí Kamila na snowboardu, in-linech a hraje tenis. Ráda pracuje s dětmi. Je patronkou soutěže pro začínající zpěváky Česko zpívá.

Ty pocházíš ze Rtyně v Podkrkonoší, ale už nějaký čas bydlíš v Praze, to se nezměnilo.
Ano, bydlím dál v Praze, to se nezměnilo. Ale dnes právě jedu z Krkonoš.

Knížka S Kamilou na plech obsahuje 31 osvědčených receptů, které jsem sama napekla. Je tam dokonce i recept na dort pro psy.
Kamila Nývltová, zpěvačka a autorka kuchařky

Nejen že ráda zpíváš, ale také ráda pečeš. A chystáš knížku o pečení.
Ano, bude to knížka o pečení, jmenuje se Na plech s Kamilou, je to takové dvojsmyslné, aby to bylo trošku vtipné. Knížka už je rozvážena na pulty knihkupectví a obsahuje 31 osvědčených domácích receptů, které jsem sama vyzkoušela, takže se nemusí nikdo bát.

Čtěte také

Všechny jsi vyzkoušela?
Všechny jsem vyzkoušela, všechno jsem napekla i vyfotografovala. Bylo to trošku šílené, ale je to. A moc se těším, jak se bude knížka líbit čtenářům.

Jaký je to pocit, držet v ruce svoji knížku?
Po pravdě, já jsem ji ještě v ruce nedržela. Teď čekám, až mi přijde z tiskárny poštou domů. Ale určitě to bude krásný pocit. Budu se teď chodit koukat do knihkupectví do výlohy.

Který recept z knihy je tvůj nejoblíbenější? Co ti nejvíc chutnalo z věcí, které jsi napekla?
Tak tohle nemůžu nikdy rozhodnout, protože každý recept je jiný a speciální. Knížka je rozdělena do čtyř ročních období, jaro, léto, podzim a zima plus něco dobrého na chuť. A jsou tam sladká jídla, takže tam najdete třeba dukátové buchtičky, borůvkové blbouny nebo vánočku, zjara mazanec, Pavlovy větrníky či věnečky.

A také rejžák. Co to je?
Rejžák je rýžový nákyp, ale já mu říkám rejžák. A navíc je tam dokonce i recept na dort pro psy. To je taková inspirace mým pejskem Emičkou. Takže i ta si pošmákne, teď máme nově kočku, tedy v dalším vydání bude určitě i nějaký recept pro kočky.

Čtěte také

Pojďme ještě pozvat na tvůj velký koncert.
Vlastně zítra jde do výroby mé nové cédéčko, které se jmenuje Síla lásky. To bude obsahovat i singl se stejnojmenným názvem. A k cédéčku se plánuje takový můj sváteční koncert v Praze. Bude 10. listopadu v Empire Hall ve Slovanském domě, kde budu mít i hosty, bude tam Roman Vojtek, Petr Pecha, 4 Tenoři, velký pěvecký sbor z kempu Česko zpívá a bude to s živou kapelou. Věřím, že to bude krásné. Lístky jsou už v prodeji, budu moc ráda, když přijdete.

A deska bude vánoční?
Bude svátečně vánoční. Je tam něco lehce vánočního, ale jsou tam i věci, které se dají normálně poslouchat přes rok. Mám z toho obrovskou radost, protože cédéčko je trošku stylizované do irské muziky. Myslím si, že mě dost ovlivnilo i turné, které jsem měla s Two Steps From Hell. Opravdu se mi moc líbí a doufám, že z poslechu cédéčka budou mít posluchači radost.

Zpěvačka Kamila Nývltová byla naším hostem. Celý rozhovor si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

autoři: Jakub Schmidt , baj
Spustit audio

Související