Zpíval jsem v obchodních centrech, vzpomíná na své začátky Milan Peroutka

2. říjen 2021

Zpívá se skupinou Perutě. „Název vymyslel pán v kavárně, který poslouchal můj rozhovor. Pak mi přinesl název i s logem. Moc mu za to děkuju,“ ujišťuje Milan Peroutka.

Syn spisovatelky Ivany Peroutkové a bubeníka skupiny Olympic Milana Peroutky dorazil do studia Dvojky s plnovousem. „Skončil jsem v televizi a v jednom seriálu, kde jsem se musel holit a zkusil jsem, co mi na tom obličeji roste. Určitě to oholím, protože hraju v nové hře Láska nebeská. Tam hraju mladšího bratra, takže musím.“

Kde získal lásku k hudbě

„Mám ji díky genům. S maminkou jsme museli hrát na klavír, chodit do sboru. Doma jsem byl šoumen. Později jsem měl potřebu skládat písničky a to mi ukázalo směr. V sedmnácti letech jsem šel na zpěv. Zpíval jsem za čtyři stovky v obchodních centrech,“ vzpomíná Milan Peroutka se smíchem.

Hudbou byl Milan Peroutka obklopen. „Táta byl talent. Ve dvaceti vyhrál konkurz do Olympicu. Ve druhé polovině 80. let byl na vrcholu a zasvětil tomu víc než půlku života. Mrzí mě, že spolu nemáme nahrávku.“

„Jsem rád, že byl u mých začátků. Držel mi palce a začal mi věřit, což mi hodně pomohlo.“

Největším fanouškem je babička

Za významný moment v hudebním životě považuje Milan Peroutka účast v televizní show Tvoje tvář má známý hlas. „Byla to obrovská zkušenost. Show mi neskutečně sedla a diváci na mě byli velmi hodní. Vypadalo to, že mi to i přáli, měl jsem z toho velmi dobrý pocit,“ přiznává Milan Peroutka.

Dál chce skládat, hrát divadlo a jeho největším fanouškem je jeho babička. Chtěl by vydat hit i přepsat některou z knih maminky do divadelního představení. Teď křtí nové album.

Spustit audio

Související