Zubaři v Telči chtějí prodat svoje ordinace městu

15. duben 2024 15:03, aktualizováno

Zastupitelé Telče budou jednat o nákupu ordinací zubních lékařů. Za budovu v areálu polikliniky by město mohlo zaplatit víc než osm milionů korun.

Lidé v Telči v nejbližší době přijdou o jednu zubařku. Odchází do důchodu. Dalším se pak důchodový věk blíží. I proto teď zubaři nabídli své ordinace městu, aby je od nich koupilo.

Telč budovu se čtyřmi ordinacemi od tamních zubařů koupí. Zaplatí za ni přes osm milionů korun. Nákup potvrdili na jednání 15. dubna městští zastupitelé.

O případném nákupu budou zastupitelé jednat v pondělí 15. dubna. Vedení města si od toho slibuje, že by mohlo při oslovování lékařů nabízet přímo ordinace. „Je to jedna z těch věcí, které město může udělat pro to, aby zajistilo určitou dostupnou lékařskou péči,“ říká starosta Vladimír Brtník z ODS.

Čtěte také

Podobné jednání absolvoval starosta Telče už loni s praktickými lékaři. Přivést nové zubaře by podle něj ale mělo být jednodušší, než sehnat praktické lékaře. Vychází z dat Kraje Vysočina o počtech studentů stomatologie čerpajících stipendium. „Za loňský rok jsme měli patnáct zubních lékařů, kteří požádali o stipendia. Vyplatili jsme něco přes 1,2 milionu korun,“ říká sociálně demokratický náměstek hejtmana Vladimír Novotný. Dalším dvěma studentům, kteří se také zavázali po ukončení studia otevřít praxi na Vysočině, rada kraje schválila finanční podporu v letošním roce.

Spustit audio