31. března 2024 se definitivně uzavře městský bazén v Liberci a začne jeho modernizace

22. březen 2024

O rekonstrukci libereckého bazénu, její délce, výsledné podobě, i o tom, jak modernizace prodraží vstupné nebo kde zatím bude probíhat povinná školní výuka plavání s náměstkem primátora pro správu majetku, sport a sportovní infrastrukturu Petrem Židkem z ODS.

Čtěte také

Zakázku na opravu libereckého městského bazénu získala firma Metrostav DIZ. Její nabídka byla 748,8 milionu korun bez DPH. Šlo o nejnižší z celkem šesti nabídek. Výše ceny byla jediným kritériem výběru. V komisi, která doporučila radě města vítěze veřejné soutěže, byli podle Petra Židka jak odborníci, tak členové všech politických klubů, které jsou zastoupeny v městském zastupitelstvu.

Výsledek ještě není definitivní, zbylí uchazeči se můžou odvolat, řekl po zasedání mimořádné rady města náměstek primátora pro správu majetku, sport a sportovní infrastrukturu Petr Židek z ODS. „Pakliže se nikdo neodvolá, vítěz soutěže bude potvrzen. Následně bude podepsána smlouva a rekonstrukce bazénu může začít,“ dodává. Rekonstrukce plaveckého bazénu v Liberci by podle něj měla trvat dva roky.

Poslechněte si záznam rozhovoru.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.