Jana Švecová

redaktorka

Znamení:
Vodnář

Životní motto:
Je důležité mít se na co těšit! (Ve dnech, kdy mám pocit, že nejen já, ale i celý svět vstává levou nohou a pošmourná obloha zůstane pošmourná.)

Aspoň to zkusit! (V případech, kdy se pouštím do věcí, které jsou podle mého okolí předem ztracené.)

Co dělám v rozhlase:

Pracuji jako publicistka na regionální stanici Liberec a to moc ráda. Po letech zpravodajství mám čím dál větší pocit, že bez každodenních zpráv se lidé obejdou spíš, než bez příběhů, které dávají životu jednotlivých lidí smysl. A posluchačům podnět, nebo alespoň údiv. Zkrátka jakoukoliv jinou emoci, než je strach nebo vztek.

Před rozhlasem:

V médiích pracuji od roku 1992 a to s krátkými přestávkami, kdy jsem si odběhla vychovávat děti (vlastní), nebo jim (těm ostatním, včetně vlastních) přinášet příběhy v divadle, kde jsem několik let pracovala jako dramaturgyně dětských pořadů. Do svého profesního portfolia můžu zahrnout i pořádání výstav nebo práci v antikvariátu. To ale bylo v minulém století, což se už nepočítá. Škoda.

Co mě baví:

Kromě práce? Na prvním místě knihy. Jsem trochu závislák. Historie. Dobré divadlo, pantomima, scénický tanec. Lyže. Hory. A někdy také doly. Zvláště ty s pískem na pobřeží. A vůbec jakékoliv cesty... A samozřejmě kavárny!

Všechny články

Stránky