Autogramiáda, živé vysílání i koncert pod širým nebem. Oslavte s námi 99. narozeniny Českého rozhlasu

13. květen 2022

Český rozhlas začíná odpočítávat stý rok od začátku pravidelného vysílání. Přijďte se za námi 14. května podívat v rámci Dne otevřených dveří do budovy rozhlasu na Vinohradské třídě v Praze i do všech regionálních studií. Co se všechno jsme pro vás připravili? 

Den Otevřených dveří v Českém rozhlase

Brány Českého rozhlasu v Praze se veřejnosti otevřou v sobotu v 9 hodin ráno. Zájemci se budou moct podívat do studií, odkud vysíláme nebo kde vznikají všechny rozhlasové hry, četby nebo hudební nahrávky.

Na Vinohradské třídě v Praze bude od rána parkovat mobilní studio Radiožurnálu – stříbrný R-stream, odkud pro vás budeme vysílat po celou sobotu dopoledne. Mezi 10. a 11. hodinou můžete nahlédnout i do vysílání speciálního dílu pořadu Host Lucie Výborné.

Radiožurnál Sport na odpoledne od 14.30 hodin připravil speciál k MS v ledním hokeji.

Autogramiáda a Tobogán naživo

Od 10 až do 17 hodin se návštěvníci mohou ve vestibulu historické budovy Českého rozhlasu potkat s moderátory, které znáte z vysílání a třeba si odnést autogram Jana Čenského, Marie Retkové, Haliny Pawlowské, Dany Syslové, Tomáš Töpfera, Václava Žmolíka a dalších tváří Dvojky.

Aleš Cibulka v Toboganu

Stejná stanice chystá také od 11 hodin živé vysílání pořadu Tobogan s moderátorem Alešem Cibulkou. Jedinečnou atmosféru živého přenosu mohou návštěvníci nasát také v Radiocafé Vinohradská 12, kde si budou moderátoři Šárka Volemanová s Jiřím Holoubkem od 15. do 17. hodin povídat s rozhlasovými herci Danielou Kolářovou, Janou Strykovou nebo Markem Němcem. Program doplní zpěvem Dasha a Jan Smigmator.

Český rozhlas Plus nabídne setkání s moderátory a šéfredaktorem stanice Petrem Šabatou, soutěž a poslech populárního podcastu Čekání na prezidenta nebo unikátního povídkového projektu Střepy.

Rádio Junior pozve návštěvníky do studia podívat se na živé vysílání a setkat se s oblíbenými moderátory. Malí posluchači se mohou také těšit na dárky na památku.

Také příznivci Radia Wave budou moct nahlédnout do studia, poslechnout si DJs nebo se osobně setkat s rozhlasovým týmem a s moderátory podcastů Brambora s vejcem či Volej.

Koncert pro všechny generace

Narozeninový den Českého rozhlasu bude pokračovat koncertem v Riegrových sadech. Na dvou hudebních scénách vystoupí Jaroslav Uhlíř & Band, Adam Mišík, Barbora Poláková & Band, Ben Cristovao, 7krát3, Thom Artway & Band nebo kapela Queenie.

Nejmenší návštěvníci se mohou těšit na výtvarné dílničky, rozhlasovou bojovku, Rourov Rádia Junior a kouzelníka Richarda Nedvěda.

Navštivte svoje rádio

Den otevřených dveří se v sobotu 14. května uskuteční i ve všech regionálních studiích Českého rozhlasu. Na návštěvníky regionálních stanic taktéž čekají komentované prohlídky, autogramiády moderátorů, besedy a hudební vystoupení.

 Podrobný program Dne otevřených dveří v Praze i v regionech je k dispozici na webu www.rozhlas.cz/dod. Vstup na veškeré akce je zdarma.

Spustit audio