Ben Cristovao: Vzpomínka na první školní den? Strach, že jsem jiný a nebudu mít kamarády

4. září 2019

První školní den atakoval sociální sítě fotkami více i méně nadšených školáčků a školaček. Co z obrázků nepoznáme, jsou stres nebo strach, které děti často cítí, ale málo se o tom mluví. Pořad Kompot se proto rozhodl zjistit, jak na zasednutí do lavice vzpomínají třeba zpěvák Ben Cristovao nebo herečka Alena Doláková.

„Pamatuju si, že jsem byl strašně nervózní, protože jsem tušil, že jsem trošku jinej. Takže jsem měl strach z toho, co si ty děti budou myslet a co si budou říkat. A aby se mnou někdo kamarádil,“ svěřil se Ben Cristovao moderátorům Kompotu v živém telefonickém rozhovoru. Naopak herečka Alena Doláková si na svůj první školní den moc nevzpomíná: „Předpokládám, že mě do školy rodiče dovedli. Vy si pamatujete svoje dětství?“ zeptala se s nadsázkou Hanky a Šimona.

Alena Doláková a Kompot Song roku 2018 ve Venuši ve Švehlovce

V čem to je, že někdo si vybaví svoje pocity, a někdo vůbec? „Je to spjatý s tím, jak moc intenzivní to byl zážitek,“ myslí si Ben. „Ti z nás, kteří byli vystresovaní z jakéhokoliv důvodu, tak si to asi pamatují víc než ti, pro které to byl jenom další den, kde potkají svoje kámoše.“ On sám si dodnes vybaví i jména kamarádů, kteří se s ním první den ve škole bavili, a dívky, do které se hned zamiloval. V rozhovoru se dozvíte, jakou měl doma výchovu, jak dnes pracuje se svojí koncentrací a co chystá na 21. září, kdy bude mít svůj první koncert v O2 Areně.

Nový díl Kompotu nezapomíná na benátskou premiéru filmu Nabarvené ptáče, recenzi vystoupení Calvina Harrise na Ibize nebo na nový seriál o životě Michelle Obama! Podcast pořadu najdete na Spotify nebo v aplikaci Apple.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.