Black Milk: Sedmkrát

11. září 2022

Populární hudba má ve své historii desítky vynikajících dívčích seskupení, ať už se jednalo o zpívající sestry nebo orchestr. Dívčí kapela - to je vždy něco výjimečného.

Kdysi velké překvapení naší domácí popové scény Black Milk vzniklo v roce 2002. Skupinu tvořili Helena Zeťová, Tereza Kerndlová a Tereza Černochová. Měly velký úspěch, na našem hudebním trhu neměly ve své kategorii konkurenci. Black Milk spolu poprvé vystoupily v pořadu Doremi. Pro jeho speciální vydání vystoupily jako dcery slavných otců z písničkou I'm So Excited, český text jim napsala Jana Rolincová, nazvala ji Nechci tě trápit. Brzy po vystoupení byly osloveny producentem Danielem Hádlem a začaly přípravy prvního alba s názvem Modrej dým. Po velkém úspěchu přišla deska druhá - Sedmkrát, která byla brzy platinová. Black Milk fungovaly pouhé čtyři roky, v roce 2005 se rozešly po delších rozporech.

Hit Sedmkrát je původně od kalifornské skupiny The Doobie Brothers, jmenuje se Long Train Running. Českým textem jej opět opatřila Jana Rolincová.

autor: Jaroslav Kopejtko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.